زمانی که صحبت از استفاده از دیوایس‌ها می‌شود، همه به امکان اتصال وایرلس نیاز پیدا می‌کنند. امروزه اکثر دستگاه‌ها با امکان اتصال وایفای به بازار می‌آیند و کار اتصالات شبکه را آسان می‌کنند. اما بعضی اوقات ممکن است وایرلس پیشفرض یک سیستم دچار مشکل شود، نیاز به آپدیت داشته باشد و یا صرفا به اتصال با فاصله‌ی بیشتر نیاز داشته باشد.

همچنین خیلی از کامپیوترها بدون امکان اتصال وایفای به بازار می‌آیند. این موارد باعث می‌شود که ما به آداپترهای وایرلس USB نیاز پیدا کنیم.

آداپتر وایرلس USB چیست؟

آداپتر وایرلس USB یک قطعه‌ی الکترونیکی است که سیگنال وایرلس را برای ارائه‌ی امکان اتصال بی‌سیم به دستگاه، تبدیل می‌کند. به این قطعه بعضی اوقات دانگل نیز گفته می شود. دانگل‌های وایرلس در بازار با اندازه‌ها و اشکال مختلف از بزرگ و بلند گرفته تا بسیار کوچک وجود دارند. همچنین پروتکلی که مورد استفاده‌ی آن‌ها قرار می‌گیرد، می‌تواند بسیار متنوع باشد.

پروتکل‌های وایرلس چه هستند؟

عدد 802.11 شماره‌ای است که به پروتکل وایفای نسبت داده می‌شود. این عدد معمولا با یک حرف در کنار خود می‌آید که نشان دهنده‌ی آن است که دانگل شبکه از چه پروتکلی استفاده می‌کند.

به عنوان مثال، 802.11AC یا Wireless-AC، امروزه رایج‌ترین پروتکل در بازار است. اما Wi-Fi Alliance که اتحادی برای تعیین پروتکل‌ها و استانداردهای وایفای است، یک رویه‌ی جدید را در نامگذاری استانداردهای وایرلس معرفی کرده است تا این استانداردها راحت‌تر قابل فهم باشند. نام‌های جدید خیلی ساده با عدد 1 تا 6، استاندارد وایفای را مشخص می‌کنند. در تصویر زیر پرتکل‌های اصلی 802.11 از پیدایش تا سال 2020 مشخص شده‌اند.

فرکانس وایرلس

سازگاری فرکانس‌هایی که یک دانگل شبکه استفاده می‌کند نیز مورد مهمی است چرا که باید با شبکه سازگار باشد. تا سال 2013 تنها فرکانس استفاده شده در شبکه فرکانس 2.4GHz بود. فرکانس 2.4GHz همچنان به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و این باعث شلوغی در این فرکانس شده است که در نهایت به کاهش سرعت اتصال ختم می‌شود. به منظور رفع این مشکل،‌فرکانس 5GHz معرفی شد تا این شلوغی، اتصالات را دچار مشکل کم شدن سرعت نکند. اکثر دستگاه‌های الکترونیکی امروز با دو فرکانس 2.4GHz و 5GHz به بازار می‌آیند.

زمانی که یک آداپتر از هردوی این فرکانس‌ها پشتیبانی کند، به آن Dual Band adapter گفته می‌شود. باید در نظر داشته باشید که جدیدتر بودن فرکانس 5GHz دلیل برتری آن نیست. به عنوان مثال برد دانگل‌های 2.4GHz از دانگل‌های 5GHz بیشتر است. دلیل این امر آن است که فرکانس‌های پایین‌تر می‌توانند اطلاعات را در فاصله‌های بیشتر منتقل کرده و همچنین از موانعی مانند دیوار راحت‌تر عبور کنند.

 

سرعت انتقال داده‌ها

Wireless-AX یا WiFi-6 سریع‌ترین نوع اتصال وایرلس است که سرعت آن می‌تواند به 3.5Gbps برسد. Wireless-AC یا WiFi-5 در رتبه‌ی دوم قرار دارد و می‌تواند سرعت 866Mbit/s را ارائه دهد.

دانگل‌های dual band می‌توانند از هر دو فرکانس 2.4GHz و 5GHz برای دستیابی به بهترین سرعت استفاده کنند. باید در نظر داشته باشید که فاصله و یا هر مانعی مانند دیوار می‌تواند سرعت سیگنال وایفای را کاهش دهد. سرعتی که هر نوع از این استانداردهای وایرلس به صورت تئوری در خود دارند، اکثر اوقات هرگز به دست شما در واقعیت نخواهد رسید و این کاهش سرعت بسته به محیطی که در آن از وایرلس استفاده می‌کنید متغیر است.

 

فاصله

دانگل‌هایی که از آنتن‌های بزرگ dBi استفاده می‌کنند، می‌توانند بهتر از دانگل‌های کوچک با آنتن‌های داخلی سیگنال را پخش کنند. البته باید در نظر داشته باشید که بزرگ بودن آنتن لزوما دلیل بر برتری آن در فاصله‌ی کاربردی نیست. به عنوان مثال یک آنتن dBi بزرگتر ممکن است قدرت دریافت سیگنال از فاصله‌ی زیاد را داشته باشد اما در ارسال این سیگنال در آن فاصله ناتوان باشد.

چه دانگل شبکه‌ای برای شما مناسب است؟

تهیه‌ی دانگل شبکه‌ی درست به پارامترهای زیادی بستگی دارد. دانگل شبکه‌ای که خریداری می‌کنید باید درایورهای مناسب برای سیستم عامل شما را داشته باشد. به عنوان مثال اگر از ویندوز 10 استفاده می‌کنید، از اینکه دانگل شبکه‌ی شما از این سیستم عامل پشتیبانی می‌کند مطمئن شوید.

روتری که قرار است در شبکه‌ی شما کار کند نیز نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. اکثر روترهای امروزی dual band هستند به این معنا که از هر دو فرکانس 2.4GHz و 5GHz پشتیبانی می‌کنند اما روترهای قدیمی ممکن است فقط از فرکانس 2.4GHz پشتیبانی کنند. اگر از فرکانس روتر خود مطمئن نیستید، از یک دانگل شبکه‌ی dual ban استفاده کنید تا خیالتان از این بابت راحت باشد.

 

به طور خلاصه می‌توان گفت خرید دانگل شبکه‌ی مناسب بسیار ساده بوده و فقط کافیست به سازگاری آن با شبکه و سیستم عامل خود توجه داشته باشید. اگر از شبکه‌ی مورد استفاده مطمئن نیستید، می‌توانید از دانگل‌های شبکه‌ی dual band با پشتیبانی از استاندارد Wireless-N استفاده کنید تا از همه چیز مطمئن باشید.